IT 183, IT 184

Direktni i kapilarni termostati namijenjeni su za regulaciju i signalizaciju temperature. Zahvaljujući njihovoj specifičnoj izradi posebno značajnu primjenu imaju u agresivnim i korozivnim industrijskim sredinama. Kod kapilarnih termostata, kapilarni produžetak je zaštićen posebnom savitljivom cijevi od nehrđajućeg čelika. Termostati funkcioniraju na principu promjene zapremine tekućine u osjetilu, koja se preko membranske kapsule i mehanizma prenosi na mikroprekidač. Ukoliko je osjetilo termostata izloženo visokom tlaku ili izuzetno agresivnim i korozivnim plinovima ili tekućinama, preporučuje se upotreba zaštitne cijevi koja ujedno olakšava kasniju zamjenu uređaja. Dozvoljni radni tlak na osjetilo: 6 bara

IT 185, IT 186

Direktni i kapilarni termostati su namijenjeni za regulaciju i signalizaciju temperature u gotovo svim sredinama. Zahvaljujući njihovoj specifičnoj izradi posebno značajnu primjenu imaju u agresivnim i korozivnim industrijskim sredinama. Kod kapilarnih termostata, kapilarni produžetak zaštićen je posebnom savitljivom cijevi od nehrđajućeg čelika. Rade na principu promjene zapremine tekućine u osjetilu, koja se preko membranske kapsule i mehanizma prenosi na mikroprekidač. Ukoliko je osjetilo termostata izloženo visokom tlaku, izuzetno agresivnim i korozivnim plinovima ili tekućinama, preporučuje se upotreba zaštitne cijevi, koja ujedno i olakšava kasniju zamjenu uređaja.

IT 185P

Osnovna namjena ovog tipa industrijskog termostata je prevencija zamrzavanja u zatvorenim prostorima. Funkcionira na principu promjene tlaka u plinu (freon), prilikom promjene temperature. Osjetilo termostata, bakrena kapillara dužine 6 m, izaziva okidanje termostata u trenutku kada 300 mm njene dužine postigne temperaturu od 5°C. Kapilara je ispunjena freonom i ima identičnu osjetljivost na 100 mm kao na cjelokupnoj dužini.

TR 3060

Kapilarni termostat za regulaciju i signalizaciju temperature. Na panele se učvršćuje sedlom i maticom.

Tehnički podaci:

– nominalna veličina DN63

– mjerno područje -40/60°C, 0/120°C, 0/200°C, 0/+350°C

– duljina kapilare od 1m do 8m

 – za sušare, peći, …

Obrati nam se danas!